Couvreur-Online

Op vakantie


09-07-2021
Direct nadat Nederland kansloos was uitgeschakeld door Tsjechië sprak de Zuid Afrikaanse president op TV. Niet om de Nederlanders een hart onder de riem te steken, maar om een Covid update te geven. De 3e Corona golf is hier in volle gang. Daarom werd voor 2 weken het Corona alert-level verhoogd naar level 4. Dit betekent geen bijeenkomsten, sluiting van scholen, geen alcoholverkoop en restaurants dicht. Voor ons werk bij Melusi betekent dit dat we geen outreaches kunnen doen en geen kerkdiensten kunnen houden. Alleen werken op het terrein zelf dus.

We hadden gepland om de laatste dagen in Zuid Afrika nog een vakantie te houden. Maar het gevaar bestaat dat na 2 weken het alert-level wordt verhoogd naar 5. Dat betekent wellicht dat we helemaal niet meer kunnen reizen. Dus kregen we het advies direct op reis te gaan en de laatste 2 weken bij Melusi af te sluiten.

Zo kwam het dat we woensdag 30 juni afreisden naar Kruger Park. Zo'n 500km van Dundee. Daar verbleven we een aantal dagen in een huisje op Marloth Park. Dit is een klein wildpark wat tegen Kruger Park aanligt. Hier liepen de impala's, zwijnen, zebra's en giraffen door onze tuin! Ook Kruger Park was fantastisch. Een enorm gebied, half zo groot als Nederland, waar je met je eigen auto doorheen kunt rijden. Wel op tijd de raampjes dicht, want anders heb je een aap of leeuw op schoot. Ook is het uitkijken voor overstekende olifanten. En natuurlijk op uitkijk naar de 'Big five': de leeuw, het luipaard, de buffel, de neushoorn en de olifant. Op de neushoorn na allemaal gezien. Geen slechte score in 2 dagen rijden. En overal kom je zebra's en impala's tegen.
Het luipaard was toch wel de meest indrukwekkende. Deze sloop tussen de auto's door op een groep Impala's af. Die trekken zich niks aan van de auto's, maar met een luipaard in de buurt schieten ze alle kanten op. Voor het luipaard helaas geen kill deze keer.


Inmiddels zitten we in Saint Lucia, aan de kust. Overal op straat en in de winkeltjes worden we nauwlettend in de gaten gehouden. Niet omdat we ons vreemd gedragen (niet vreemder dan anders), maar omdat we zo'n beetje de enige toeristen zijn. Gauteng, de provincie van Johannesburg, is afgesloten. Normaal bezoeken veel mensen van daar Saint Lucia, maar dat kan nu dus niet.

Wie ons ook in de gaten houden zijn de apen. De eerste ochtend gingen Matthieu, Arya en Camilla buiten de tafel dekken en ontdekten ze de apen. Leuk en schattig! Totdat een brutale aap de zak met brood gapte en ermee op het dak klom. Hij zat lekker in z'n eentje van het brood te peuzelen, ondertussen nauwlettend de andere apen in de gaten houdend dat ze niet zijn gestolen brood pikten. Eén waagde het toch en in het gebakkelei viel de zak met brood van het dak. Matthieu lette goed op en confisqueerde het brood weer, wat een stel boze apen opleverde. Maar een poosje later dropen ze toch af.


In de loop van volgende week gaan we terug naar Melusi. We missen het team en het ritme van het leven daar wel. Vroeg opstaan en de dag beginnen met een gebedsgroep of bijbelstudie, het werken met de bewoners, zorgen voor ontbijt, lunch of avondeten. Als we terugkomen hebben we daar nog ruim 2 weken de tijd voor, voor we weer naar Nederland gaan. We hopen voor die tijd nog een blogje te plaatsen. Tot snel weer en bedankt voor alle berichtjes die we ontvangen via ons contactformulier!

< Naar overzicht blogs


Blijf op de hoogte

Je ontvangt een e-mail als er een nieuw bericht op deze site is geplaatst.

Naam:
E-mailadres:


0.27157402038574