Couvreur-Online

Over ons


Wij zijn de familie Couvreur uit Apeldoorn. In de zomer van 2020 waren we aan het fantaseren over een reis die we graag met onze kinderen willen maken. Maar zou het niet mooi zijn als het een betekenisvolle reis zou worden?
Daarom kregen we het plan om onze vrienden Daniel en Elske te bezoeken en tijdens een langer verblijf te ondersteunen. Zij wonen met hun gezin in Zuid Afrika en doen daar vrijwilligerswerk bij Melusi.

Toen wij onze plannen aan hen voorlegden waren ze erg enthousiast. Zodoende besloten we om de mogelijkheden te onderzoeken om voor 3 maanden naar Melusi te gaan. Onze kinderen Matthieu (11 jaar), Arya (7 jaar) en Camilla (5 jaar) hadden ook veel zin in dit bijzondere avontuur.

Door de huidige situatie in de wereld als gevolg van corona, was het lange tijd onzeker of het haalbaar zou blijken om ons leven in Nederland voor 3 maanden te verwisselen met een leven in Zuid Afrika. We besloten toch om de voorbereidingen in gang te zetten en te vertrouwen dat God voor ons deuren zou openen of sluiten. We moesten veel regelen en zaken die eerst voor problemen leken te zorgen, zoals werk, school van de kinderen en paspoorten, werden op een bijzondere manier geregeld. Daarin ervaren we de leiding van God.

Tegelijkertijd bleek dat ons oorspronkelijke plan om onze vrienden te bezoeken niet zo realistisch meer was. In de zomer van 2020 waren Daniel en Elske, met hun gezin, teruggekeerd naar Nederland om o.a. een nieuw visum aan te vragen. De ambassade bleek echter gesloten voor visum-aanvragen waardoor lange tijd onzeker was wanneer ze terug konden keren naar Zuid Afrika.
Voor ons was dit een lastige periode. Wilden we gaan zonder Daniel en Elske? Zij waren immers de reden dat we aan dit avontuur begonnen! Uiteindelijk hebben we besloten toch te gaan en in de hoop dat voor hen ook snel een visum geregeld kon worden.

Inmiddels is bekend dat 4 juni de visum-aanvraag in gang wordt gezet en we hopen in juli hen te ontmoeten bij Melusi.In Zuid Afrika zullen we verblijven in een huis op het terein van Melusi. (Cottage op het kaartje) Melusi is een community waar meerdere mensen van verschillende nationaliteiten wonen en werken. Het team bestaat o.a. uit Duitsers, Engelsen, Zuid Afrikanen en Nederlanders.

Ons doel is om mensen bij Melusi en de Townships te bemoedigen met onze aanwezigheid. Dat we ze praktisch kunnen helpen met allerlei zaken. En om te laten zien hoe mooi het is om te leven met God.Blijf op de hoogte

Je ontvangt een e-mail als er een nieuw bericht op deze site is geplaatst.

Naam:
E-mailadres:


0.30912017822266